Akcija čišćenja nadzemlja Petrovaradinske tvrđave u subotu 15. septembra

       

Akcija čišćenja nadzemlja tvrđave Petrovaradin “Tvrđava bez smeća” biće održana u subotu 15. septembra, povodom Svetskog dana čišćenja.

Akciju organizuje udruženje građana 3D Svet ogranak Ugrip koje se bavi ostvarivanjem ciljeva u oblasti kulture, kulturnog i duhovnog nasleđa tvrđave Petrovaradin sa njenim podzemljem i nadzemljem, Petrovaradina, Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

“Okupljanje je organizovano u 7 i 30 časova u Carskom Šancu ‘kod Tigra’ u Generalštabu Ugripa (za one koji ne znaju ovu lokaciju, a poznaju mapu bina na Exit festivalu, radi se o Dance Areni). Moguće je doći kolima ima parking mesto”, navodi se u saopštenju Ugripa.

Cilj ove akcije je čišćenje preostalog smeća sa nadzemlja tvrđave Petrovaradin koji se po slobodnim procenama meri između 60.000 i 100.000 kilograma.

Akcija se dešava na tačno 14 lokacija koje su podeljene na 38 punktova

Akcija se održava povodom Svetskog dana čišćenja u preko 300 zemalja sveta, među kojima je i Srbija sa preko 100 svojih punktova, gradova i najveće akcije čišćenja smeća sa nadzemlja i dela podzemlja tvrđave Petrovaradin.

Ove godine akcija je zamišljena kao jedan veliki zeleni talas od Japana do Havaja, sa stotinama miliona volontera, koji čiste celu Planetu istog dana u periodu od 10 do 18 časova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments