Akcija “Humanitarni ponedeljak“ za pomoć malenoj Ivi Milenkovski

       

Akcija “Humanitarni ponedeljak“ koja će se održati sutra, 26. avgusta posvećena je našoj maloj sugrađanki Ivi Milenkovski.

Iva Milenkovski je četvorogodišnja devojčica iz Novog Sada obolela od cerebralne paralize. Prevremeno je rođena sa 1700 grama. Od samog rođenja suočena je sa velikim zdravstvenim problemima. Nije disala samostalno, pretrpela je asfikciju, meningitis, sepsu, trovanje jetre, primala transfuziju krvi. Većinu problema je hrabro prebrodila, ali je cerebralna paraliza ostala kao trajna posledica.

Iva svakodnevno vežba, ali motorički daleko zaostaje za vršnjacima. Da bi poboljšali ili bar održali njeno zdravstveno stanje, roditelji, uz saglasnost lekara kombinuju različite vrste terapija, od kojih su neke veoma skupe. Mesečno je za dodatne terapije potrebno izdvojiti oko 40.000 dinara, što porodica nije u potpunosti u mogućnosti.

“Ljudima dobre volje, posetiocima Štranda, zahvaljujemo se na učešću u našoj humanitarnoj akciji i podsećamo ih da je za Jelenu Radović, takođe obolelu od cerebralne paralize, prošlog ponedeljka sakupljeno 120.720 dinara. Veliko hvala i svim medijima koji podržavaju ovu akciju”, poručuju iz organizacije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments