Akcija “Humanitarni ponedeljak“, nastavlja se u ponedeljak, 29. jula, kao i prethodnih nedelja, ulaznicu za Štrand zameniće novčani prilog za lečenje osoba obolelih od teških i retkih bolesti.

Sava Đuranin je dvanaestogodišnji dečak iz Sremske Кamenice koji boluje od spastične kvadripareze. Do sada je više puta bio hospitalizovan, a zdravstveno stanje mu se pogoršalo prošle godine kada je pao u komu izazvanu virusnom infekcijom.

Potom je u bolnici proveo tri meseca, gde je primao vitaminsku terapiju, da bi posle toga otišao na rehabilitaciju. Na žalost, poboljšanja zdravstvenog stanja nema. Sava ne može samostalno da hoda, a ima i poremećaje u govoru. Uspeo je da završi četiri razreda osnovne škole, a dalji tok školovanja zavisi isključivo od zdravstvenog stanja i dodatnih terapija.

Tokom prethodna dva ponedeljka posetioci Štranda prikupili su nešto više od 114.000 dinara za pomoć u lečenju 27.-godišnje Danijele Babić iz Zmajeva, koja je pre četiri godine teško povređena u saobraćajnoj nesreći. Porodica Babić i “Gradsko zelenilo“ najlepše se zahvaljuju svim ljudima dobre volje na pomoći.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments