Jednodnevna planinarska akcija pod nazivom “Da ne zaboravimo“, biće održana u subotu, 15. februara. Akciju organizuje planinarsko-smučarsko društvo “Železničar“, a pešačiće se od Petrovaradina, od okretnice linija gradskog autobusa 3 i 9.

“Odatle idemo do spomenika na Vezircu gde ćemo se prisetiti velike pobede austrijske vojske, pod vođstvom Eugena Savojskog, nad turskom vojskom, kojom je okončano prisustvo Osmanskog carstva na ovim prostorima. Nakon pauze dalje idemo do planinarskog doma na Stražilovu. Tamo ćemo napraviti dužu pauzu da svi učesnici mogu lepo da se okrepe i uživaju u prirodi Stražilova. Na Stražilovu ćemo se prisetiti mnogih planinara i nama dragih lica koja su nas zauvek napustila. Nakon pauze idemo do Bukovca gde će biti i kraj pešačenja. U Bukovac ćemo stići u 14:10 ili 15:20 časova, u zavisnosti od grupe i želja učesnika pešačenja”, navode u “Železničaru“.

Polazak je u 9 časova.

Povratak je autobusom 64 iz Bukovca.

Za ovo pešačenje je prijava obavezna na e-mail [email protected] i na broj telefona 063/825-08-05.

Izvor: novisad.com

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ivanka
14/02/2020 22:42

Ovo je predivno. Da sam mlađa pridružila bih se. Ovo je prilika i da podsetim na obecanje republičkih i gradskih čelnika da ce se graditi biciklistička i šetna staza trasom stare beočinske pruge,od Petrovaradina do Beočina.
Šta bi sa tim obecanjem?