Foto: The Spruce Pets

Nakon iznenadne smrti vlasnika prihvatilišta za životinje u Temerinu, više od 70 pasa i 30 mačaka ostalo je bez negovatelja. O psima se trenutno brine vlasnikova prijateljica koja se trudi da životinjama obezbedi sve što im je neophodno, ali zbog manjka novca, pokrenula je akciju udomljavanja.

Kada su pre nekoliko godina Laslo Boka i njegova prijateljica Snežana Zelenika svoju veliku ljubav prema životinjama pretočili u jedan divan poduhvat, osnivajući prihvatilište za napuštene životinje, nisu ni sanjali koliko je tim životinjama potrebna pomoć. Laslo je nažalost pre nekoliko nedelja preminuo, a sav teret pao je na Snežanu, kojoj je, kako kaže, u ovom trenutku potrebna pomoć.

“Trenutno imamo hrane, ali je meni pomoć zaista i dalje neophodna, jer dolazi zima, a zimi se psima kuva. Znači pored tog obroka u granulama oni dobijaju kuvan, topao obrok, toplu vodu, moram im obezbediti briket”, rekla je Snežana Zelenika, “Dobra Nada”.

Svi psi su čipovani, sterilisani, i svake godine se vakcinišu protiv besnila, tako da im je posvećena puna pažnja i nega, a osobe koje žele da udome jednog od njih, moraju da ispunjavaju određene uslove, dodaje Snežana.

“Jedino što tražimo od udomitelja je da taj pas na neki način bude član porodice. Znači, ne očekujem da bude idol porodice, ali da, ako zaista neko želi psa kao kućnog ljubimca, da on se tamo jednostavno oseća dobro, da je prihvaćen, ako je bolestan da ga leče”, izjavila je Snežana za RTV.

Svi koji žele da pruže dom jednom od ovih pasa ili da pomognu putem donacija i volonterskim radom, to mogu učiniti preko fejsbuk stranice “Dobra nada“, ili pozivom na broj 064/135 32 33.

Izvor: RTV

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dona
22/09/2020 13:09

Svaka cast na trudu ovoj zeni. Ljudi pomozimo ko kako moze.