U okviru biciklističkog projekta “Alternatura”, udruženje “Novo kulturno naselje” svake subote organizuje obilazak različitih delova Novog Sada, a ove subote obilazi se Detelinara.

Okupljanje je zakazano za subotu, 11. avgust u 18 časova ispred Železničke stanice, a naziv teme o kojoj će biti rasprave jeste “Digitalni nomadi: Freelancing na točkovima”.

“Na ovoj četvrtoj turi imaćemo priliku da čujemo kako izgleda spakovati posao i putovanje u isti kofer. Danas se mogu naći razni poslovi na platformama za zapošljavanje, a ako ste dovoljno hrabri, možete iskoristiti prednost mobilnosti koju ovakav način zaposlenja nosi, sesti na svoj bicikl i obići zemlje koje ste oduvek želeli da vidite. Prisetićemo se i toga kako su ljudi ranije putovali i svratiti do stare Ložionice gde ćemo uz pomoć Udruženja ‘Vojvođansko društvo za železnicu’ saznati koje to priče iz bogate istorije ona krije. U prethodne tri ture, u društvu oko stotinu građana Novog Sada obišli smo Liman, Telep, Novo naselje i Centar i okupili ljude željne znanja i dijaloga. Pričali smo o arhitekturi Novog Sada, otkrili kako izgleda putovati bajsom po svetu i obišli naše česte ‘prolaznike’, spomenike kulture. Na svakoj turi gosti su bili upečatljiie predavače koji su okupljenima preneli svoja iskustva, a pred nama je još pet zanimljivih vožnji i veoma inspirativnih tema”, saopšteno je iz udrženja Novo kulturno naselje.

“Alternatura” će se održavati svake subote od 18 časova, sve do 8. septembra, uz podršku Gradske uprave za kulturu Novog Sada i “Invictabike” servisa. Nakon uspešnih projekata “Tour de Naselje” realizovanog u prethodne tri godine na Novom naselju, ove godine biće organizovana poseta više od 8 delova grada!

Svi zainteresovani su pozvani da se pridruže i da uz stručne vodiče zajedno nauče nešto novo i inspirativno i razmene mišljenje o raznim temama. Svaka tura počinje na drugom mestu.

Učestvovanje u turama je potpuno besplatno, a sve što je potrebno da se pojavite na svom dvotočkašu ili da rezervišete jedan. Rezervacija se može izvršiti preko fejsbuk stranice: www.facebook.com/novokulturnonaselje.

Za sva ostala pitanja, možete se obratiti na adresu novokulturnonaselje@gmail.com ili na brojeve telefona: 0642538060 ili 066205059.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments