Grad obezbedio subvecnije za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara

Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Nj. E. Lazar Mirkić danas je posetio Novi Sad, a tom prilikom Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poželeo mu je dobrodošlicu.

Ambasador Mirkić je izrazio zadovoljstvo zbog prve zvanične posete Gradskoj kući i zahvalio se Gradu i gradonačelniku, na ukazanoj časti i prilici da Bosna i Hercegovina bude zemlja partner prošogodišnjeg Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, gde se predstavilo 28 kompanija koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, opremom i preradom hrane. On je istakao da je taj gest imao dobar odjek u Bosni i Hercegovini i da je dao priliku privrednicima iz zemalja regiona da se umreže.

Sagovornici su se složili da su Srbija i Bosna i Hercegovina prirodni partneri i da je važno negovanje dobrih odnosa, međusobno pružanje podrške i povezivanje radi realizacije ozbiljnih poslovnih poduhvata.

Ambasador je gradonačelniku uputio čestitke povodom osvojenih kandidatura za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine i ukazao na važnost tih titula za čitav region.

Gradonačelnik se zahvalio i naglasio da je veoma ponosan što je Novi Sad 2016. godine ostvario obe kandidature koje predstavljaju veliku razvojnu šansu za grad.

Gradonačelnik Miloš Vučević je na kraju zaključio da građani iz svih delova Bosne i Hercegovine mogu da računaju na iskreno prijateljstvo Grada Novog Sada i pozvao ambasadora Lazara Mirkića da 25. novembra bude gost Grada, na proslavi kojom se obeležava dan prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments