Ambasador Italije posetio Novi Sad

       

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Italije u Srbiji NJ.E. Кarla Lo Кaša. On je u poseti gradu kako bi ponovo video postavku remek-dela rimskog vajarstva pod nazivom “Roma Aeterna” u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada, koja je otvorena za posetioce još sutra.

Tokom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ohrabrujućih podataka u pogledu epidemiološke situacije u obe zemlje. Oni su se složili da su neophodni naporan rad i posvećenost svih državnih institucija kako bi se poboljšala situacija u ekonomskom pogledu, ali i da bi došlo do normalizacije društvenih aktivnosti.

Ambasador je naglasio da su izazovi u pogledu saniranja posledica pandemije veliki i izrazio zahvalnost što je Srbija donirala medicinsku opremu Italiji i što se mnogo puta dokazala kao zemlja-partner i odan prijatelj.

Gradonačelnik se zahvalio na podršci koju Italija kontinuirano pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i istakao da se nada da će se saradnja na svim poljima vrlo brzo nastaviti u punom kapacitetu, nakon pandemije koja je pogodila ceo svet.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments