Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Izraela u Srbiji Nj. E. Jahelom Vilanom i direktoricom Beogradskog festivala igre Ajom Jung. On im je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njihove posete.

Zvaničnici su razgovarali o dosadašnjoj dobroj saradnji ambasade Izraela i Grada u oblastima obrazovanja, kulture, turizma i naglasili da postoje dobre osnove za pospešivanje saradnje u oblasti privrede.

Gradonačelnik Vučević rekao je da Grad Novi Sad ima odlične odnose sa Jevrejskom opštinom u Novom Sadu, te da zajednički uvek obeležavaju važne istorijske datume i praznike.

On je takođe ocenio da jevresjki i srpski narod imaju zajedničku istoriju, da su oba naroda stradalnička i da su Jevreji gradili identitet Novog Sada.

Vučević je ocenio da je saradnja Grada sa Beogradskim festivalom igre omogućila da i Novosađani uživaju u vrhunskim baletskim predstavama iz celog sveta, i na sastanku je konstatovano da će zajednički projekti biti realizovani i u budućnosti.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments