Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ambasadorom Republike Slovenije Nj. E. Damjanom Bergantom. Oni su razgovarali o dosadašnjoj uspešnoj saradnji, a posebno su se osvrnuli na veze koje su ostvarili Novi Sad i Maribor, odnosno Ljubljana.

Savetodavna uloga Maribora u procesu kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope, je ocenjena kao veoma značajna, kao i mnogi zajednički projekti na polju kulture i obrazovanja koje je Novi Sad ostvario sa slovenačkim mestima.

Gradonačelnik je istakao da je Društvo Slovenaca ”Kredarica”, koje postoji preko 20 godina, veoma aktivno u društvenom životu i značajno za Novi Sad.

Zvaničnici su se složili da postoji veliki prostor za dalje razvijanje saradnje, pre svega na polju privrede, kao i u drugim oblastima od vitalnog značaja za život građana.

Gradonačelnik i ambasador izrazili su uverenje da će kriza izazvana epidemijom virusa Korona uskoro biti okončana, te da će biti stvoreni uslovi za neometane aktivnosti na planu razvoja međunarodne, odnosno međugradske korespondencije.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments