Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem, koji je u poseti gradu povodom manifestacije “Dani američke kulture” koja se održava u Kreativnom distriktu u okviru „Kaleidoskopa kulture” od 2. do 5. septembra.

– U godinama iza nas, u kojima se organizuju „Dani američke kulture”, imali smo priliku da sagledamo tu kulturu iz posebnog ugla, i to u oblastima filma, pozorišta, strit-arta, a ono što je poseban pečat dalo Novom Sadu, jesu murali oslikani zahvaljujući američkoj ambasadi u Beogradu. Raduje me što je i ove godine u planu jedan lep mural, koji će Ambasada SAD pokloniti Novosađanima, a očekuje nas čitav niz raznih kulturnih aktivnosti na radost svih građana. Neka ovo bude najava jedne bogate novosadske kulturne jeseni i lep uvod u 2022. godinu kada će naš grad biti kulturna prestonica Evrope – istakao je gradonačelnik Vučević.

Ambasador SAD-a rekao je da je prijatno biti u Novom Sadu, gradu kulture.

-Sa gradonačelnikom Vučevićem sam vodio veoma sadržajan razgovor, ne samo o kulturi i našim programima, već i o politici, ekonomskom razvoju i o saradnji između Srbije i SAD- istakao je ambasador Godfri.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments