Ambasadorka Kanade u poseti Novom Sadu

       

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas, 22. avgusta u Gradskoj kući ambasadorku Кanade u Srbiji NJ.E. Кati Čabu.

Gradonačelnik Vučević joj je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio nadu da će saradnja Grada i Ambasade Кanade tokom njenog mandata, kao i do sada, teći uspešno i da će međusobni odnosi postati još plodotvorniji. Ambasadorka Кanade u Srbiji se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da je ovo njena druga zvanična poseta Gradu Novom Sadu, u koji uvek rado dolazi.

Sa ambasadorkom su došli i predstavnici dve kanadske kompanije koje posluju u celom svetu i koji su predstavili njihovu “smart city” platformu, koja je već implementirana u više desetina svetskih gradova. Prezentovan je i savremeni sistem iznajmljivanja električnih i mehaničkih bicikala, kao alternativa javnom prevozu.

Gradonačelnik je istakao da Gradska uprava kontinuirano radi na unapređenju svih potencijala koje Novi Sad poseduje, kao i na optimizaciji uslova za dolazak stranih kompanija koje bi razvojem svog poslovanja unapredile lokalnu zajednicu, ponudivši nova rešenja sredini koja se konstantno razvija i raste.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments