Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Miloš Vučević sastao se sa ambasadorkom Republike Rumunije Silvijom Davidoju u Gradskoj kući u Novom Sadu. Dvoje zvaničnika su razgovarali o dosadašnjoj uspešnoj saradnji i budućim zajedničkim aktivnostima, posebno naglašavajući pobratimske odnose Novog Sada i Temišvara.

Dve prestonice kulture imaju mnogo toga zajedničkog, što se i očitovalo prilikom realizacije zajedničkih projekata u sportu, kulturi i obrazovanju – istaknuto je na sastanku. Kulturna razmena je ocenjena kao idealan način da se, u okviru najznačajnijeg evropskog projekta u kulturi, promoviše regija i sve specifičnosti koje je izdvajaju i čine veoma zanimljivom kulturološki, ali i turistički i ekonomski.

Gradonačelnik Vučević je izrazio uverenje da će Novi Sad i Temišvar doprineti još boljim bilateralnim odnosima dve zemlje, koji su tradicionalno dobri. On je istakao da multinacionalne sredine imaju posebno poštovanje prema različitosti i zajedničko im je što neguju raznorodnu kulturnu baštinu, te da ih to čini stvarnim promoterima evropskih vrednosti.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments