Anti-korupcijski čas u Gimnaziji “Isidora Sekulić”

       

Anti-korupcijski čas održaće se danas, 17. aprila u Gimnaziji “Isidora Sekulić”, (ul. Vladike Platona 2) u Novom Sadu sa početkom u 12 časova.

Pozdravne govore održaće:

  • Zdravko Jelušić,predsednik Skupštine grada Novi Sad
  •  Aleksandar Pajić, posebni savetnik nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  •  Radomir Ilić, državni sekretar Ministarstva pravde
  •  Roman Prah, vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije

Događaju će prisustvovati učenici završnih razreda iz srednjih škola i nastavnici sa područja Školske uprave Novi Sad koji će sa tužiocima, policajcima i sudijama koji se svakodnevno bore protiv korupcije, kao i sa predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije i nevladinih organizacija razgovarati o svim aspektima korupcije kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave.

Ovaj edukativni čas organizuje se u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom kao deo aktivnosti u kampanji za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments