Ovogodišnji ’’Antićevi dani’’, 11. po redu, održaće se od 12. do 16. marta. Program će se realizovati u Kulturnom centru Novog Sada, Svečanoj sali Gradske kuće, kao i u Gradskoj biblioteci, Muzeju Vojvodine, u osnovnim školama “Petefi Šandor” u Novom Sadu i „Miroslav Antić” u Futogu, i u privatnoj Osnovnoj školi „Mika Antić” u Novom Sadu. Slogan ovogodišnje manifestacije je ”Psovke nežnosti”.

Na dan rođenja slavnog pesnika, 14. marta, delegacija grada zajedno sa najboljim učenikom iz osnovne i učenikom iz srednje škole u Novom Sadu, položiće vence na spomenik u Dunavskom parku. Istog dana, u Dvorcu Eđšeg biće otvorena izložba dečjih radova sa konkursa „Stvarajmo jedan novi svet” posvećena Miki. U petak, 16. marta, „Antićevi dani” biće završeni uručenjem pesničke nagrade u Gradskoj kući.

’’Manifestacija „Antićevi dani” nastaviće se u progresivnom ritmu, uspostavljenom pre tri godine, a koji podrazumeva da se kulturne aktivnosti izmeste izvan centra grada i ustanova kulture što je naišlo na odobravanje publike’’, rekla je  pomoćnica direktora KCNS Sunčica Marković.

Manifestaciju „Antićevi dani” koju ove godine krasi slogan „Psovke nežnosti” svečano će u ponedeljak u Gradskoj kući otvoriti gradonačelnik Miloš Vučević, a pozdravnu reč uputiće direktor KCNS Bojan Panaotović. Antićeve pesme kazivaće Ratomir Rale Damjanović, a svečanost će uveličati i Hor OŠ “Miroslav Antić”.

Nenad Šaponja dobitnik nagrade „Miroslav Antić”

Žiri „Antićevih dana” u sastavu: Draško Ređep, predsednik, Marija Vasić Kanački i Boško Suvajdžić, jednoglasno je odlučio da nagradu „Miroslav Antić” dodeli Nenadu Šaponji za zbirku pesama  „Izgledam, dakle nisam”, koju je objavila Izdavačka kuća  „Prometej” iz Novog Sada.

Ističući da žiri nije imao dilemu, predsednik žirija Draško Ređep rekao je da je ovo osma knjiga novosadskog pisca Nenada Šaponje.

 ’’U pitanju je osvedočen pesnik, ali sada u potpuno novom ruhu, koga bi trebalo još više čitati jer je veoma  doprineo bogatstvu novosadskog književnog kruga’’, kazao je Ređep.

 

autor: nsuzivo.rs

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments