Ulica Modene (Foto: Aleksandar Milutinović)

Antifašistička akcija “Dan pobede” i tribina “Gde živi ekstremizam” biće organizovane u utorak, 23. oktobra, u čast oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

Oba događaja organizuje Antifašistička koalicija u okviru projekta “Jačanje ekstremizma i građanski otpor – Srbija 2018“.

Javna akcija biće realizovana od 17 časova, u Zmaj Jovinoj ulici kod Katedrale i uključiće podelu antifa materijala, brošure “Heroine i heroji antifašizma“, razgovor sa građanima i građankama Novog Sada i nastup hora “Naša pjesma“ koji izvodi antifašistički i partizanski repertoar.

Na tribini “Gde stanuje ekstremizam?“, od 19 časova u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I), biće predstavljen deo rezultata istraživanja i mapiranja ekstremizma u Vojvodini i otvorena debata o posledicama, reagovanju institucija i države, i našim  odgovorima na detektovane oblike ekstremizma. Na tribini će svoje radove i rezultat mapiranja predstaviti mladi učesnici i učesnice Projekta, a u okviru debate govoriće pravnica Sofija Mandić (Centar za podršku ženama) i istoričar Milovan Pisari (Centra za istraživanje i edukaciju o Holokaustu). U ime projektog tima obratiće se predsednik Saveza antifašista Vojvodine prof. dr Duško Radosavljević, a moderatorka tribine biće novinarka Vanja Ðurić.

Projekat “Mapiranje ekstremizma i građanski otpor – Srbija 2018” sprovode Centar za podršku ženama i vojvođanska Antifašistička koalicija, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments