Autorsko veče Aleksandre Vrebalov danas u Gradskoj kući

       

U okviru festivala Neo održaće se danas, 10. juna u Svečanoj sali Gradske kuće, u 20 časova autorsko veče Aleksandre Vrebalov na kom nastupaju Gudački kvartet TAJJ i pijanista Mihajlo Zurković.

Ulaz je slobodan.

Aleksandra Vrebalov, kompozitor. Napisala je 80 kompozicija za koncertnu, opersku i muziku za balet. Njene muzičke komade naručivali su i/ili izvodili Kronos kvartet, Srpsko narodno pozorište, Karnegi hol, Beogradska filharmonija, orkestar “Zabranjeni grad“ iz Pekinga, plesna trupa “Hose Limon i Rambert“.

Učestvovala je u brojnim umetničkim projektima i programima: MacDowell Colony (SAD), Rockfeller Bellagio CenterDjerassi (SAD), American Opera Projects, The Hermitage (SAD), Tanglewood (SAD). Dobitnica je nagrade “FROM“ Univerziteta Harvard, stipendije “Čarls Ajvs“ Američke akademije za umetnost i književnost, Zadužbine “Barlou“ i granta iz fonda “MAP“.

Njene kompozicije su objavljene u poznatim izdavačkim kućama, kao što su “Nonesuch“, “Cantaloupe“, “Innova“, “Centaur Records“, “Vienna Modern Masters“. Kao kompozitor živi i radi u Njujorku. Dodatne informacije možete pronaći na sajtu www.aleksandravrebalov.com

Autor: nsuzivo.rs/kcns

Komentari: