foto: Pixabay

Na Trgu republike u Beogradu, uz veliki broj gledalaca koji su tokom celog dana pratili 3×3 mečeve, odigran je Finalni turnir basket 3×3 prvenstva Srbije. Dobili smo i novog šampiona – ekipu Limana, koja je u finalu bila bolja od beogradskog Olimpa i slavila rezultatom 22:16.

U konkurenciji seniora prikazana je zaista izuzetna borba, kako u kvalifikacionim mečevima u okviru grupa, tako i u eliminacionom delu takmičenja. Šesnaest najboljih ekipa iz Srbije (koje su osvajale turnire u 27 gradova Srbije na 32 održana turnira u okviru ovogodišnjeg prvenstva) došlo je sa istom ambicijom – da se popnu na tron 3×3 basket prvenstva Srbije za 2018. godinu.

Trijumf na finalnom meču odnela je ekipa Limana koju čine Aleksandar Ratkov, Stefan Stojačić, Stefan Kojić i Mihajlo Vasić, rezultatom 22:16 i tako postala novi šampion 3×3 basket prvenstva Srbije.

Foto: KSS

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Limana Mihajlo Vasić, kome je plaketu uručio predstavnik Triglav osiguranja Marko Putnik. Najbolji strelac turnira bio je igrač ekipe Kragujevca Ivan Nedeljković, kome je plaketu dodelio Mladen Dokić (Roda).

Trećeplasirana ekipa na turniru bila je ekipa Novog Sada, kojoj je pripala novčana nagrada od 30.000 dinara, uz medalje, pehar i sportsku opremu KSS. Drugoplasiranoj ekipi Olimpa pripala je nagrada u visini 75.000 dinara, a pehar, medalje i sportsku oprema KSS uručio im je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević. Ekipi Limana je uz pehar, medalje i patike, pripala i novčana nagrada u visini od 150.000 dinara, a nagrade im je uručio predsednik KSS Predrag Danilović.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pavle
20/08/2018 17:44

Ekipa Novog Sada je istovremeno i u Americi. Moralo bi to malo preciznije.