Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas delegaciju Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju, na čelu sa direktorom trke Vladimirom Кuvaljom. U delegaciji je bio i Nemanja Matić, novinar i direktor marketinga i medija biciklističke manifestacije Trka kroz Srbiju sa saradnicima.

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju, koja je kalendaru Međunarodne biciklističke federacije, organizovana je 60. jubilarni put u periodu od 1. do 3. septembra, a sastojala se iz tri etape sa startom u Istočnom Sarajevu i ciljem u Novom Sadu.

Zbog aktuelne situacije pandemije virusom korona koja je pogodila ceo svet, održavanjem trke biciklistički sport je poslao snažnu poruku da sport ne sme i neće stati.

Sekretar Batez istakao je da su na sastanku rezimirali ishod projekta Republike Srpske i Vojvodine, a dodao je i to da je, po svim kriterijumima Međunarodne biciklističke federacije, trka ocenjena najvišim ocenama.

“Imali smo jedan izuzetan događaj koji je izazvao veliku pažnju javnosti zbog svoje dugogodišnje tradicije i velikog jubileja, a sam biciklizam kao globalni i olimpijski sport je veoma razvijen u celom svetu”, rekao je Batez.

Na današnjem sastanku bilo je reči i o budućoj saradnji i o organizaciji trke naredne godine, sa ciljem da trkom budu obuhvaćeni i drugi delovi Srbije povećanjem broja etapa.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je zainteresovan da i sledeće godine podrži Trku kroz Srbiju u delu koji ide kroz Vojvodinu.

Direktor trke Vladimir Кuvalja informisao je sekretara Bateza o zainteresovanosti pojedinih opština u Vojvodini da budu organizatori nekih od etapa.

“Šid je zainteresovan da bude prolazni cilj na jednoj od etapa. Takođe, već planiramo trku za narednu godinu i nadam se da će Novi Sad, kao i drugi gradovi u Vojvodini, želeti da budu domaćini Trke kroz Srbiju”, rekao je Кuvalja i dodao da su takođe u pregovorima sa Nišem i Sokobanjom da se trka vrati na jug i pokaže jedinstvo srpskih naroda.

Vladimir Кuvalja izrazio je zahvalnost sekretaru Batezu što im je bio podrška u organizaciji, uprkos teškim okolnostima u kojima su se našli zbog pandemije virusa Кovid-19 i ovom prilikom uručio sekretaru Batezu na poklon žutu majicu, simbol trke, potpisanu od strane pobednika, te je izrazio nadu da će Republika Srpska i Vojvodina nastaviti da rade i unapređuju saradnju na svim nivoima u oblasti sporta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments