Foto: pixabay.com

Vojvođanski IKT klaster organizuje besplatnu letnju školu programiranja za decu osnovnoškolskog uzrasta u Poslovnom inkubatoru u ulici Vojvođanskih brigada 28. u Novom Sadu. Rok za prijavu je 19. jul.

Deca svakodnevno igraju igrice, a jedan od najboljih načina da im se približi programiranje jeste upravo kroz razvoj igrica. Tokom kursa polaznici će kroz praktične primere naučiti osnovne pojmove iz domena programiranja. Nakon upoznavanja sa Scratch platformom, polaznici će učiti o osnovama računarske logike i programiranja. Trajanje kursa je 10 dana, po dvočas svakod dana.

Na svim kursevima će se raditi u malim grupama, svakog radnog u dve grupe:

I GRUPA: od 23. jula do 3. avgusta.

II GRUPA: od 6. do 17. avgusta.

Termini održavanja su od 9, 11, 14 i 16 časova. Nakon formiranja grupa roditelji će dobiti obaveštenje o vremenu održavanja nastave za dete.

Ukupan fond časova je 20 i uključuje prezentovanje rezultata svakog polaznika na poslednjem času koji se održava zajedno sa roditeljima.

Časovi su koncipirani tako da na početku predavači intenzivno pomažu deci i prve zadatke rešavaju uz njihovu pomoć, a tokom kursa se pravi prostor i osnova za samostalni rad.

Više informacija možete pročitati na OVOM LINKU.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments