Projekcija domaćeg dugometražnog igranog filma “Zlogonje“, nakon koje sledi diskusija sa autorom Raškom Miljkovićem održaće se 25. novembra od 18 časova u Kulturnoj stanici Ešđeg (Antona Čehova 4). Ulaz je besplatan.

Događaj realizuje Kreativno afirmativna organizacija Parnas u saradnji sa Fondacijom Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture, u okviru programa “Supermoćni“ koji je deo platforme “Druga Evropa“.

Film prati priču o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije. Ona ga poziva u avanturu oslobađanja njenog oca od nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica koja je začarala tatu. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj mašti. A najveća prepreka od svih za Jovana je upravo on sam. Jovan će morati da prihvati sebe takvog kakav jeste i zdušno se baci u najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju. I postati pravi heroj.

Film će biti i titlovan na srpski, a diskusija prevođena na znakovni jezik.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments