Američki kutak Novi Sad organizuje radionicu “Žena u sportu” koja će se održati u utorak, 11. decembra, u 18 časova u novom prostoru Američkog kutka, Kej žrtava racije 2b.

  • Da li znate da žene igraju Žensku jadransku košarkašku ligu?
  • Da li znate da se devojčice manje bave sportom i vežbaju od dečaka u našem gradu i zemlji?
  • Da li znate da nabrojite tri ženska fudbalska kluba u Srbiji, a da to nisu Vojvodina, Crvena zvezda ili Partizan?
  • Da li znate koji su benefiti bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću za devojčice, devojke i žene?
  • Da li mislite da su žene diskriminisane u sportu?

Ukoliko je većina vaših odgovora na ova pitanja NE ili ukoliko želite da saznate odgovore na ova i druga pitanja koja se tiču žena i sporta i da debatujete na temu rodne ravnopravnosti u sportu, učestvujte u radionici “Žena u sportu“ koju će voditi Maja Ciganović, predsednica udruženja građana “Centar za afirmaciju žena u sportu“ iz Novog Sada, kokreatorka i koordinatorka kampanje “Zdravo buduća sportistkinjo“ i jedna od 16 žena iz čitavog sveta koje su ove godine učestvovale u programu Stejt departmenta “Global sports mentoring program – Empower women through sports“.

Radionica će posebno biti korisna onima koji učestvuju ili su učestvovali u sportu i obrazovanju sportisti, treneri, menadžeri, donosioci odluka, sportski novinari, profesori fizičkog vaspitanja, studentima i studentkinjama sporta i fizičkog vaspitanja, žurnalistike, sociologije, prava, roditeljima čije se ćerke bave sportom i svima onima koje interesuje ravnopravno učešće žena u sportu, (ženska) ljudska prava i rodna ravnopravnost.

Radionica je potpuno besplatna uz obaveznu prijavu putem sajta www.americancorners.rs.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments