Foto: Royalty-Free/Corbis/Chicktime

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin posetio je članove Ženskog košarkaškog kluba „Proleter”. Taj klub, ove godine obeležava 40 godina postojanja i tim povodom, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada organizuje besplatnu školu košarke za devojčice.

Besplatne treninge ŽKK „Proleter” organizuje od februara ove godine,a održavaju se dva puta nedeljno, u sali OŠ „Vuk Karadžić”. Prema rečima direktorke kluba Dragice Kovačević Vranjković za veoma kratko vreme oformljena je grupa od 40 devojčica koje sa radošću i osmehom dolaze na treninge. Ona je pozvala sve devojčice iz Novog Sada koje žele da se bave košarkom da im se pridruže i zahvalila se članu Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenu Cvjetićaninu na podršci koju Grad pruža klubu i koja predstavlja potvrdu 40 godina dugog uspešnog, sportskog rada.

-Grad prepoznaje njihov sportski značaj, pedagoški pristup radu sa mlađim kategorijama, kao i društvenu odgovornost i zato ih podržava. Uvereni smo da će se među devojčicama koje pohađaju besplatnu školu košarke razviti ljubav prema sportu, prijateljstvo, a možda će tu stasati i novi talenti kojima će se Novi Sad ponositi- rekao je Cvjetićanin.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Neli
30/05/2021 18:24

Baš lepo, i treba podržati žensku košarku. I sama sam nekad bila devojčica u košarci i glavni problem je bio manjak devojčica sa kojima smo mogli da treniramo i igramo, nadam se da će ova akcija povećati broj devojčica u košarci. I nastavite sa ovakvim akcijama i u drugim gradovima.
Klub Proleter je uvek imao tim devojčica, samo obratite pažnju, oduvek su ih učili da prljavo igraju i bez osnovnih vrednosti ponašanja, a to moramo učiti decu pre svega i pre sporta!