Ciklus od 25 radionica o angažovanoj fotografiji ”Objektivni/a JA” počinje od srede, 28. februara u Novom Sadu.

Radionice za srednjoškolce pripremaju studenti Đorđe Bengin i Damir Halilović koji su, kako kažu, uvideli potrebu za promenama u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionicama angažovane fotografije biće zastupljene teme poput identiteta, ranjivih socijalnih grupa, tolerancije i diskriminacije. Na kraju ovog procesa mladi će uz podršku organizatora svoje radove predstaviti na izložbi fotografija.

Radionice su namenjene srednjoškolcima sa teritorije Novog Sada, a zainteresovani mogu da se prijave putem linka, ili na jedan od brojeva telefona:  063 339 222 ili 069 444 9069.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti na Fejsbuk stranici, a radionice su besplatne i održavaju se svake srede i subote. Sredom počinju od 20 časova na adresi Šafarikova 7, stan broj 10, a subotom se održavaju od 15 časova na adresi Narodnog Fronta 35, stan broj 28.

Ciklus se sprovodi u u okviru univerzitetskog kursa ,,Liderstvo i omladinski rad u zajednici” koji sprovodi Centar za omladinski rad pod okriljem Jönköping Univerziteta iz Švredske, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije i IOGT-NTO pokreta iz Švedske.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments