foto: Aleksandar Milutinović

Turistička organizacija Grada Novog Sada od 14. maja ponovo organizuje promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada, Za maj je predviđeno sedam tura, a besplatni obilasci za građane organizovaće se i u narednim mesecima.

’’Sa željom da pre svega edukujemo sugrađane i sugrađanke o lepoti grada, i da utičemo na porast svesti o turističkim znamenitostima grada, ogranizovali smo više puta u toku nedelje besplatne promotivne ture za individualce. Ture se realizuju na srpskom i engleskom jeziku’’, kažu u Turističkoj organizaciji Novog Sada.

Zainteresovani građani mogu se prijaviti OVDE.

Putem jedne IP adrese ograničena je mogućnost prijave za maksimum 2 osobe. Maksimalan broj osoba u svakoj turi je 25.

Novi Sad iz jevrejskog ugla

Ovo je prva u nizu promotivnih besplatnih tura za građane i posetioce Novog Sada.

Trajanje: 65-70 min.

Ruta: Trg slobode, Jevrejska ulica, Sinagoga.

Posetioci ture mogu da saznaju više o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice, tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada, ali najviše o kompleksu Sinagoge kao temelju duhovnog, društvenog i kulturnog života jevrejske zajednice Novog Sada.

Datumi: 14, 21. i 28. maj

Vreme: 17-18.10 časova

Novi Sad iz ženskog ugla

Trajanje: 70 min.

Ruta: Trg slobode, Katolička porta, Grčkoškolska, Pašićeva, Dunavska, Dunavski park, Sonje Marinković.

Posetioci ove turističke ture saznaće više o alternativnoj, ali ne manje vrednoj istoriji grada kroz priču o znamenitim ženama, u šetnji pored kuća u kojima su one živele.

Datumi: 18. i 25. maj

Vreme: 18-19.10 časova

Petrovaradinska tvrđava

Trajanje: 70 min.

Ruta: Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova, samostan i crkva sv. Jurja, Leopoldova kapija, Gornji plato Petrovaradinske tvrđave.

Saznaćete o gradnji Tvrđave i njenim graditeljima, o utvrđenjima koja su prethodila današnjoj Tvrđavi, rimokatoličkoj crkvi sv. Jurja, Mamulinoj kasarni, Tornju sa satom, Likovnom krugu, velikoj Petrovaradinskoj bici…

Datumi: 22. i 29. maj

Vreme: 18-19.10 časova

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments