Kroz projekat “Svi za zdravo novosadsko srce” u narednih 10 nedelja, u domu zdravlja “Novi Sad” održavaće se besplatni pregledi.

Glavni cilj projekta je da ukazivanje na faktore rizika (gojaznost, povišeni holesterol, triglierida i šećer u krvi, nepravilnu ishranu, visoki pritisak, pušenje, nedovoljnu fizička aktivnost) jer se samo na taj način može smanjiti obolevanje od infarkta i moždanog udara od kojeg umire svaki drugi Novosađanin.

Pregledi će se obavljati utorkom i četvrtkom od 7 do 10 sati, u prostorijama upravne zgrade Doma zdravlja “Novi Sad” na Bulevaru cara Lazara broj 75, u prizemlju.

Pregled podrazumeva pregled kardiologa, EKG monitoring, antropometrijsko merenje (standardnim metodama) i određivanje ITM (indeksa telesne mase), fizikalni pregled i laboratorijsku analizu šećera, holesterola i triglicerida.

Po završetku svih analiza, svaki korisnik u pisanoj formi dobiće nalaz o svom zdravstvenom stanju sa preporukom o daljim koracima, ukoliko se otkrije neki od faktora rizika ili se korisnik ne leči adekvatno

Za preglede građanima ne treba ni uput, ni zdravstvena knjižica.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments