Besplatni pregledi u KCV i Domu zdravlja Novi Sad u nedelju

       

Klinički centar Vojvodine i Dom zdravlja “Novi Sad”, u okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja pod nazivom “Otvorena vrata” organizovaće u nedelju od 8.00 do 16.00 časova preglede mladeža kao i uzimanje uzoraka krvi za analize holesterola i triglicerida.

U KCV biće od 8 do 16 časova, pregledi mladeža kao i uzimanje uzoraka krvi za analize holesterola i triglicerida. Zbog specifičnosti analiza holesterola i triglicerida potrebno je da pacijenti ne jedu najmanje 12 sati pre vađenja krvi, a uzorkovanje krvi za ove analize će se vršiti od 8.00 do 10.00 časova, napominje se u saopštenju KC Vojvodine.

Svi zainteresovani građani moći će da urade kompletan pregled kod interniste sa EKG monitoringom na III spratu objekta na Limanu IV.

Pored toga, građanima će biti na raspolaganju i laboratorijska dijagnostika na II spratu istog objekta: merenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi koji će se raditi samo od 08:00 do 10:00 časova.

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Izvor: Tanjug

Komentari: