Ministarstvo odbrane Republike Srbije od danas organizuje besplatne lekarske preglede namenjene ženama za rano otkrivanje raka grlića materice i raka dojke u Vojnomedicinskoj akademiji i Vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu.

U toku ove nedelje ženama će na VMA i u Vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu od 10 do 14 časova biti na raspolaganju ginekolozi, radiolozi, hirurzi, patolozi i citolozi. Osim ginekoloških pregleda  koji obuhvataju ultrazvuk, PAPA test i kolposkopiju rade se i ultrazvučni pregledi dojke i mamografija.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas se je, u novosadskoj Vojnoj bolnici, lično uverio da je interesovanje dama za preglede veliko kao i da su zakazane pacijentkinje zadovoljne uslugom i profesionalizmom koje pokazuju vojni lekari.

“Ministarstvo odbrane će podržati napore državnog rukovodstva Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da svako učini u svom domenu ono što je moguće da bi se borba sa belom kugom dobila i da bi natalitet u našoj zemlji bio veći. Upravo zbog toga mi smo pozvali sve zainteresovane sugrađanke da dođu i provere se po pitanju raka grlića materice i raka dojke“,  rekao je ministar Vulin izrazivši zadovoljstvo što se beleži veliki odziv, i najavio da će akcija, koja je bila planirana da traje samo jednu nedelju, biti produžena.

On je istakao da tako veliko interesovanje zaslužuje da se posvetimo svakoj sugrađanki i da omogućimo besplatan pregled u svim vojnim ustanovama koje se bave medicinskom zaštitom.

Izvor: mod.gov.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments