U nedelju, 25.marta u Domu zdravlja na Limanu 4 (1. sprat) i u Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine vršiće se preventivni pregledi od 8 do 16 časova.

Klinički centar Vojvodine će u Poliklinici organizovati ginekološke preglede i preglede mladeža, dok će se u Centru za radiologiju organizovati ultrazvučni pregledi abdomena.

Svi zainteresovani građani moći će u Domu zdravlja na Limanu 4 da urade ultrazvučni pregled gornjeg abdomena u prizemlju na odeljenju RTG diajgnostike i ginekološki pregled sa PAPA testom.

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, poručuju iz Doma zdravlja.

Klinički centar Vojovodine takođe apeluje na građane da se na akciju odazovu oni koji takvu vrstu pregleda nisu sprovodili u prethodnom periodu.

Dom zdravlja “Novi Sad” i Klinički centar Vojvodine se na ovaj način pridružuju akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije pod nazivom “Otvorena vrata” koja se održava u nedelju 25.03.2018. godine u svim većim zdravstvenim ustanovama u zemlji.

Cilj ovih pregleda je rana dijagnostika i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

 

autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments