Besplatni preventivni pregledi u KCV i DZNS

       

Dom zdravlja Novi Sad i Klinički centar Vojvodine pridružuju se akciji besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije pod nazivom Otvorena vrata koja se održava u nedelju 23. septembra u svim većim zdravstvenim ustanovama u zemlji u periodu od 8 do 16 časova.

Cilj organizacije ovih besplatnih preventivnih pregleda jeste rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju organizuje.

Klinički centar Vojvodine

Klinički centar Vojvodine će određivati laboratorijske analize krvi tumor markera za prostatu PSA za muškarce preko 50 godina, tumor markera za jajnike Ca 125 za žene preko 50 godina i ženama i muškarcima preko 50 godina CEA tumor marker (tumor marker debelog creva).

Uzorkovanje krvi za navedene analize će se sprovesti u laboratorijama Doma zdravlja Novi Sad, Služba laboratorijske dijagnostike na II spratu objekta na Limanu IV.

Ovim putem apelujemo da se na akciju odazovu oni građani koji ove preglede nisu sprovodili u prethodnom periodu.

Dom zdravlja Novi Sad

U okviru Službe za specijalističko-konsultativnu delatnost svi zainteresovani građani moći će da urade pregled kod specijaliste sa EKG-om na III spratu objekta na Limanu IV.

Služba laboratorijske dijagnostike građanima će na II spratu objekta na Limanu IV raditi komplentnu krvnu sliku, kao i tumor markere:

  • Ženama preko 50 godina – CA125 tumor marker, tumor jajnika;
  • Muškarcima preko 50 godina – PSA tumor marker, tumor prostate;
  • I ženama i muškarcima preko 50 godina – CA tumor marker, tumor debelog creva.

Laboratorijske analize će se raditi od 8 do 11 časova. Veoma važno je ne doručkovati pre analiza.

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments