Crveni krst Novog Sada i Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, a u okviru projekta „Programi i aktivnosti za pomoć deci i mladima u stanju socijalne potrebe“ i ove godine omogućili su besplatno letovanje na moru za decu iz porodica u stanju socijalne potrebe, a iz sredstava Budžeta Grada Novog Sada, Crvenog krsta Srbije i uz pomoć donatora.

Već dugi niz godina u te namene koriste se kapaciteti Odmarališta Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u Crnoj Gori. Ovaj program realizuje se od 2006. godine, a u odmaralištu je do sada bilo preko 750 novosadske dece.

Ove godine, u smeni od 6. do 15. jula, boraviće 94 dece osnovnoškolskog uzrasta. Grupu čine deca čiji su roditelјi korisnici programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada, deca iz Dnevnog boravka za decu i omladinu i Sigurne dečije kuće Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, Centra za porodični smeštaj i usvojenje i Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice, u pratnji pet vaspitača.

Sa Železničke stanice u Novom Sadu decu će danas na letovanje ispratiti pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković kako bi im poželela srećan put i lep boravak na moru.

Kroz radionice, koje vode volonteri Crvenog krsta, deca će imati priliku da se upoznaju sa Organizacijom Crvenog krsta, njenim istorijatom, osnovnim principima, da steknu osnovna znanja iz prve pomoći i edukuju se kroz projekte „Promocija humanih vrednosti“, „Stop trgovini lјudima“, i drugo.

Crveni krst Novog Sada obezbedio je deci lanč pakete za put, sredstva za ličnu higijenu, kreme za sunčanje, majice i peškire za plažu.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Maca
07/07/2019 07:12

Divno!