Biblioteka na Štrandu otvorena do kraja septembra

       

Ljubitelji pisane reči su i ove godine na najlepšoj gradskoj plaži, uz muziku, graju mališana, sunčeve zrake i Dunav, mogli da svakodnevno uživati u ponudi „Dunavske biblioteke”.

Taj projekat je započeo pre dve godine u saradnji Gradske biblioteke i Javnog komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo” te svakog leta Novosađani, kao i gosti našeg grada, imaju priliku da se opuste, informišu, zabave i edukuju uz knjige, časopise i dnevne novine.

Kada je u pitanju ova sezona, Nataša Bundalo Mikić iz „Dunavske biblioteke” za „Dnevnik” navodi da je čitalaca bilo isto kao i prethodnih godina, a bile su posećene i radionice koje su organizovali za decu. Jedna se zvala „Bal pod maskama”, dok je druga aktivirala mališane koji su tokom nje sadili cveće.

„Dunavska biblioteka” je od jula radila od 10 do 20 časova, a sada radi od 10 do 15. Nataša Bundalo Mikić ističe da je poslednjih dana na Štrandu osetan pad broja posetilaca te plaže, zbog vremena koje nas je sve nateralo da obučemo duge rukave, pa tako i čitalaca. Ona napominje da će ta biblioteka najverovatnije raditi do kraja septembra, dok bude lepo vreme, i otkriva da su najstariji sugrađani njihovi najčešći posetioci, a uglavnom čitaju najpopularniju dnevnu štampu.

“Kada su u pitanju knjige, često nam dolaze deca s odraslima jer imamo odličnu literaturu za decu, od lektira do knjiga zabavnog karaktera – navodi za Dnevik Nataša Bundalo Mikić, i dodaje da poneki mališani vole da čitaju kod biblioteke, a ima i onih koji štivo nose na plažu ili kod kabine, gde su s roditeljima. – Odrasli čitaoci najčešće posežu za kriminalnim ili ljubavnim romanima i laganijom literaturom za plažu. U najvećem broju u biblioteku dolaze pre podne ili predveče, dok još ne padne mrak.”

izvor: dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments