Foto: Studentski centar Novi Sad

Studentski centar Novi Sad uručio je 600 knjiga studentskim domovima “Slobodan Bajić” i “Car Lazar”. Biblioteci doma “Car Lazar”, pripalo je 400, a biblioteci u “Bajiću” 200 novih naslova. Knjige su poklon preduzeća “Vulkan izdavaštvo”.

Direktor Studentskog cetra Novi Sad Zoran Martinović, zahvalio se beogradskom izdavaču na donaciji.

– Knjiga je najveći prijatelj svakog čoveka. I širenje čitalačkog kruga i podsticanje kulture čitalaštva predstavlja izuzetno važnu aktivnost. Uveren sam da će naši studenti odgovoriti na pravi način na gest “Vulkan izdavaštva” i da će sa velikim zadovoljstvom čitati dobijene knjige. Naši studenti rado prihvataju sve vidove podrške i unapređenja potencijala i mogućnosti. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodimo. Prošle nedelje smo potpisali sporazum sa Gradskom bibliotekom Novog Sada, koja je studentima koji žive u studentskim domovima Studentskog centra Novi Sad omogućila da u slučaju obolevanja od Kovida, ili izolacije, na imejl dobijaju skeniranu literaturu, koja im je neophodna za učenje i usvajanje novih znanja – rekao je Martinović.

Foto: Studentski centar Novi Sad

U “Vulkan izdavaštvu” kažu da su rado prihvatili inicijativu Studentskog centra.

– Kroz sve svoje redakcije negujemo kulturu čitanja i ljubav prema knjizi. Želja nam je da svim uzrastima omogućimo najrazličitija i najkvalitetnija izdanja i da svojim čitaocima približimo najrazličitija dela, od klasika svetske književnosti do savremenih autora – navode u “Vulkanu”.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments