Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na platnu 15 puta 12 metara, na parkingu kod teretnog ulaza Novosadskog sajma, od večeras do nedelje uveče biće filmske projekcije vrhunske kinematografije, a sve sa humanitarnim povodom. 

Auto-bioskopi su postali prava retkost u svetu, dok su pre 60 godina bili jedno od najpopulatnijih mesta za izlaženje mladih. Jedan takav bioskop dolazi u Novi Sad na četiri dana, da pokaže da je kulturni život moguć i vreme pandemije.

Drive-in bioskop na Novosadskom sajmu spreman je za posetioce; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Međutim, osim zabavnog karaktera, sav novac prikupljen od ulaznica biće doniran Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, poznatijem kao Nurdor.

-Proleće je krenulo i ljudi treba da isprate neki kulturni događaj u kontrolisanim uslovima. Zato večeras u 20 časova počinje prvi filmski festival u drive-in formatu, pod nazivom “Drive-in for life”- rekla je za NS Uživo Maja Kovačević iz Rotari kluba Novi Sad Alma Mons, organizator festivala.

Maja Kovačević; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Večeras se festival otvara projekcijom filma “Sećanja iz Italije” u 20 časova i projekcijom u 22 i 15 “Martin Eden”. Ulaznice koštaju 1000 dinara po automobilu, a iz tehničkih razloga samo vozač i suvozač mogu da prate projekciju.

-I Arena Cineplex se uključila u ovaj humanitarni događaj. Paralelno sa projekcijama ovde, održavaju se projekcije u Areni. Cena ulaznica za festival u Areni je 350 dinara po osobi, a kompletan prihod takođe ide Nurdoru- istakla je Maja.

Bioskopsko platno zaštićeno čeka večerašnju projekciju; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ceo repertoar ovog festivala možete pogledati na Instagram i Fejsbuk stranici Drive-in for Life.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments