Kada je formirana lokalna vlast 2008. godine na čelo grada dolazi Igor Pavličić, ispred Demokratske stranke na mesto člana Gradskog veća Novog Sada za urbanizam i zaštitu životne sredine izabrana je Jelena Atanacković-Jeličić. Iste godine za direktora Zavoda za izgradnju grada imenovan je Bora Novaković.

Gradska vlast predvođena Igorom Pavličićem ostaće upamćena kao troma i neefiksana skupina čiji rezultati najviše govore o nedostatku ambicije i želje da iza sebe ostave bolji Novi Sad. Uz brojne dugove i nedovršene ili nikada započete projekte, iza tadašnje garniture ostaće i pojedine zvučne afere. Bora Novaković kao deo to aparata bio je direktor zavoda za izgradnju grada od juna 2008. godine do septembra 2012. godine.

Novakovića sugrađani pamte po izgradnji Bulevara Evrope milionskoj malverzaciji čije je finansijske posledice najviše trpeo upravo grad, pa time i njegovi stanovnici.

Za vreme tokom koga je Bora Novaković rukovodio nekadašnjim ZIG-om, pokreće se ideja za novi urbanistički projekat – “Novi Sad na vodi”. Upravo protiv njega Novaković i Nedim Sejdinović danas organizuju tribine i vode oštru kampanju.

Ideja “Novog Sada na vodi” deo je dokumenta koji je nastao za vreme tadašnje gradske vlasti, što govori da je reč o ideji kadra Demokratske stranke čiji je Bore Novakovića bio istaknuti član. Postavlja se pitanje zašto se Novaković tada nije bunio protiv ovog urbanističkog projekta, imajući u vidu da je obavljajući funkciju direktora Zavoda za izgradnju grada posedovao sve neophodne informacije.

Ceo dokument možete pogledati na linku OVDE.

Bora Novaković se dakle bori protiv projekta čiji je idejni tvorac, između ostalih, bio i on sam. Motiv Novakovićeve borbe nije zastupanje interesa građana, jer bi ova borba počela još davno onda kada je Novaković prvobitno došao u susret sa ovom idejom i projektom. Reč je o zloupotrebi projekta od velikog značaja, kako bi se sve aktivnosti u vezi sa njim politički obojile.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments