Foto: nsuzivo.rs

Borislav Bora Novaković vojvođanski lider Narodne stranke Vuka Jeremića, ne prestaje sa pritiskom na novinare portala NS Uživo. Od kako je ovaj novosadski portal objavio detalje kriminalne prošlosti Novakovićevog bliskog partijskog saradnika Predraga Dragojevića, hajka na članove ove redakcije iz dana u dan jača. Poslednji u nizu pokušaja da se ućutka istina, jeste sutrašnji protest ispred prostorija portala NS Uživo, a u organizaciji omladine Narodne stranke.

Nakon pisanja portala NS Uživo da je predsednik Izvršnog odbora ove stranke Peđa Dragojević, osoba koja ima čak pet krivičnih prijava za više različitih krivičnih dela, Borislav Novaković je na društvenoj mreži Tviter novinare nazvao bednicima, uz pretnju da su dirali u osinjak, pa da će tako i proći.

Usledilo je ignorisanje naših novinara na terenu koji su pratili delovanje Novakovića i Narodne stranke, uz kratak komentar ovog političara da sa njima nema šta da razgovara, te da će sve odgovore ljudi iz NS Uživo dobiti na sudu. Dva dana kasnije Narodna stranka pohvalila se na društvenim mrežama da je njen visokopozicionirani član Predrag Dragojević prosledio pisanu tužbu kojom tereti direktora i glavnog odgovornog urednika portala NS Uživo Nikolu Bilića za navodne neistine u vezi sa pet krivičnih prijava koje je Dragojević, poznatiji kao Peđa Mafija, upisao u svoj dosije u periodu 1994-2015. godine.

– Tužba je pokušaj da se prikrije istina o nezakonitim radnjama čiji je glavni akter Predrag Dragojević. Ukoliko sagledate načine na koje je ovaj takozvani političar zaradio svoje krivične prijave, jasno je da je reč o čoveku koji jedino silom i strahom može da dobije ono što želi, ali kako i sami kažu, vidi, gari ne može“ – rekao je Nikola Bilić glavni odgovorni urednik portala NS Uživo.

Bori Soluncu i Peđi Mafiji ako se ne sviđa to što pišemo, neka “promene kanal” – Nikola Bilić glavni odgovorni urednik portala NS Uživo

Bilić dodaje da je sutrašnji protest ispred zgrade u kojoj se nalaze prostorije portala čiji je urednik, samo još jedan u nizu pokušaja da se zastraše novinari njegove redakcije.

– Novaković i Dragojević očigledno veruju da ćemo odustati od istine pod pritiskom koji vrše na nas. Sramotno je šta sve sebi dozvoljavaju, ako ovo rade kao opoziciona stranka, šta bi tek činili sa medijima da su na poziciji vlast. Zahtevam hitnu reakciju svih udruženja novinara, jer ova vrsta odnosa političara prema medijima ne sme biti tolerisana. NS Uživo je privatna firma, uredno upisana u APR i registar medija. Mi nismo javni servis i nemamo obavezu da kreiramo sadržaj koji je po meri većine, Bori Soluncu i Peđi Mafiji ako se ne sviđa to što pišemo, neka „promene kanal“ – poručio je Bilić.

nsuzivo.rs

7 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mrgud
06/04/2021 18:46

Novinari, nedajte da vas zastraše.

Boris
06/04/2021 19:15

Nista novo i nista sto se vec ne zna, Bora kao da.je otkrio toplu vodu

Robert
06/04/2021 19:24

Hahahahah….nisam za njih, ali vi nesto govorite o slobodi govora? Pa kad ste tek nastali, kada ste organizovali one nagradne igre sa picerijom, 90% je bilo namesteno, i ja sam to u komentaru rekao, nikog ne uvredivsi, vi ste mi iskljucili opciju za komentarisanje na fb stranici. Hahaha koliko ste dvolicni…
 
PS. Ja licno stojim iza svog imena, prezimena i profilne slike i banovan sam sa komentara samo zato sto sam rekao da su nagradne igre namestene :))))

Борис
06/04/2021 23:03

Бора делује као криминалац, ни ора да му не узмеш из руке. У осталом политичари и јесу криминалци ни рођена мајка им не верује

Борис
06/04/2021 23:04

Обријо главу, израз лица, кога он то плаши

Queen
07/04/2021 07:35

Pozabavite se i Svilarovom ekipom iz Gagarinove nema ko nema kriv.prijave … osim Cakele on jurca loptu 🙂

Grut
07/04/2021 19:09

Šta ćete, kada ste “objektivni”.