Ime Branislava Švonje dobro je poznato u domaćim političkim i poslovnim krugovima, ali i u istim krugovima susedne Republike Hrvatske. Njegovu karijeru prati niz afera, a poslednja u nizu u vezi je sa prikupljanjem i zloupotrebom podataka građana Srbije!

Oglasima za posao prikuplja stranačke aktiviste

Švonja je koristeći svoju firmu SB Company DOO iz Novog Sada, uputio niz internet oglasa putem kojih traži “nove zaposlene”.

Kada bi se neko odazvao na oglas i dobio priliku za sastanak u cilju novog radnog angažmana, tada bi mu bilo ponuđeno da umesto pozicije koja je navedena u oglasu, obavlja dužnosti stranačkog aktiviste u Švonjinoj političkoj organizaciji.

Kako naš izvor navodi, svi lični podaci osobe koja se javila za posao, bili bi uredno dokumentovani i prosleđeni u Hrvatsku, sa ciljem dalje zloupotrebe i manipulacije podacima naših građana. Što u slučaju Švonje, ne bi bio prvi put…


Podsećamo, protiv Branislava Švonje podneta optužnica u Hrvatskoj, gde ga sumnjiče da je organizovao dovođenje glasača iz Srbije na lokalnim izborima u Obrovcu 2017. godine, kako bi glasali po njegovim uputstvima, dok je u Srbiji ranije osuđivan za kupovinu glasova- piše CINS.


Menjao stranke

Portal Alo pisao je 2017. gosine, da je Švonja dugo vremena politički aktivan. Udruženje Zajednica Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čiji je Švonja bio zastupnik, potpisalo je 2002. sporazum o saradnji sa DSS-om i podržalo Vojislava Koštunicu na predsedničkim izborima. Naredne godine Švonja je za parlamentarne izbore bio kandidat na zajedničkoj listi SPO i Nove Srbije, da bi se 2004. godine kandidovao za gradonačelnika Novog Sada. U Hrvatskoj je 2010. biran za većnika u Zadarskoj županiji, ali pošto je već bio član gradskog veća u Obrovcu, mesto je prepustio drugom. Na izborima 2013. u Hrvatskoj Švonja je izabran za većnika u Obrovcu.

Branislav Švonja je 2016. godine smenjen sa pozicije direktora Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, a usled niza nepravilnosti i ekscesa koji su obeležili period vršenja ove funkcije.

Autor: nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Niko
26/02/2020 09:44

Olos običan….

Jajaja
26/02/2020 11:55

Strasno, kakvi se bogate i sta rade. Nadam se da ima boga

Tralala
26/02/2020 13:32

I dokle ce ova drzava dopustati da jedan nasilnik kakav je on bude na nekoj poziciji? Dokle ce se njemu dopustatu da radi sta hoce? Da zida bespravno? Ko stoji iza njega? Sa kim deli plen? Hocemo li nekada saznati?

Džoni
26/02/2020 15:35

A ikone iz crkvi to niko ne spominje

Bole
26/02/2020 18:27

Pa to svi znaju da se glasovi kupuju da li za kes ili za zaposlenje ili usluge

marti misterija
15/07/2020 08:55

Dosao do novca preko tudje nesrece,..sve se placa sve se vraca…Ljubim mu ja Vericu, nisam odavno…