Foto: Getty Images

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na današnjoj konferenciji za medije rekla je da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

– Za sada treba u potpunosti da implementirano ovu meru koju imamo i da sve to zaživi – odgovorila je premijerka na pitanje za pooštravanje mera protiv epidemije.

Premijerka navodi i to da je vakcinacija protiv korona virusa odgovor na pandemiju i da tu imamo rast.

-Tu imamo, polako, rast – prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije. Pritom mi idemo opet i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu – rekla je Brnabić i najavila da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje epidemije protiv korona virusa.

Na pitanje da li će đaci preći na onlajn nastavu, Branabić je kazala da Institut “Batut” drži sastanke sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete o tome, a u četvrtak će imati još jedan sastanak i onda će dati svoju preporuku.

-Očekujem da vidim preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja, a to je svakako da deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu – kazala je Brnabić.

Premijerka je dodala da će se razgovarati i sa sindikatima, kako bi se čulo i njihovo mišljenje, kao i da će se razmatrati mogućnost “da se malo pomeri (školski) raspust”.

nsuzivo.rs/kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Hmmmmmm
27/10/2021 14:57

Znači , biće !

Last edited 1 godina ranije by Hmmmmmm