Foto: Nova/starsportphoto

U Surčin su stigli Ratkov, Vasić, Majstorović, a Bulut je otišao na turnir u Sjedinjene Američke Države

Na aerodromu Nikola Tesla dočekani su bronzani basketaši. Ovaj put u sastavu Ratkov, Vasić, Majstorović, jer je Bulut otišao na turnir u Sjedinjene Američke Države.

Na konferenciji za novinare prvi se obratio selektor Goran Vojkić, koji je izjavio da ostaje žal za zlatnom medaljom i zasluženim finalom.

Utiske sa Olimpijskih igara su podelili i basketaši.

– Otišli smo sa ciljem  da uzmemo zlatnu medalju. U avionu nisam mogao da spavam, i dalje sam razmišljao kako smo odigrali loš basket – otkrio je Majstorović.

Saigraču se pridržio i Mihailo Vasic, zahvalivši se svima na podršci.

– Odigrali smo 90 posto utakmica dobro, sve do polufinala. To nam je bila jedna od 5 najgorih utakmica u karijeri. Pokazali smo karakter, istrajnost u borbi za treće mesto – istakao je Vasić.

Vasić: Odigrali smo 90 posto utakmica dobro, sve do polufinala. To nam je bila jedna od 5 najgorih utakmica u karijeri; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

PODSTREK ZA NOVE ŠAMPIONE

Pridružio mu se i Ratkov ocenivši da su utisci odlični.

– Finale koje smo svi želeli kvari celokupnu sliku. Napravili smo veliku stvar, i momci i ceo tim. Na nama je da radimo i u Parizu odemo dva koraka dalje. Zahvalni smo na podršci i nadamo se da smo podstakli nove šampione da nas zamene – rekao je Ratkov.

Majstorović dodaje kako nije očekivao da će postići veliki uspeh, a navodi da je igrao fudbal do 15 godine. Takođe, odao je veliku zahvalnost treneru Marku Žderu i Danilu Lukiću, koji su im pružali podršku u skautingu i pravljenju taktika.

Selektor se dotakao i pitanja Bulutovog odlaska iz reprezentacije, govoreći da je Bulut zatvorio ciklus.

– Od 2012. godine Domović igra za reperezentaciju. Igrao je na prvom Svetskom prvenstvu osvojivši zlatnu medalju, pa sve do Olimpijade. On ove godine puni 36 godina, ne znamo kako će mu se telo osećati. Sada je u Americi, na turniru 3×3 gde nastupa za ekipu Power – zaključio je selektor Vojkić.

Zorica Topić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments