Dimitrije Matić rođen 2009. godine, danas živi sa majkom, ocem, bratom i sa svojom bolešću koja ga prati od rođenja a to je cerebralna paraliza-kvadripareza.

 

Usled nedostatka kiseonika i komplikacija na porođaju, Dimitriju je dijagnostifikovan spastični oblik dečije cerebralne paralize – kvadripareza.

Odmah po rođenju je reanimiran i naredna 72 sata se borio za život. Nakon otpusta iz bolnice počinje grčevita borba za njegov oporavak. Rehabilitacija je krenula kada je imao dva i po meseca: fizijatar, neurolog, neonatolog i psiholog. Dimitrije ima i bronhijalnu astmu koja mu usporava intenzitet vežbanja i ponekad pruža preko potrebni fizički odmor.

Dimitrije je učenik II razreda osnovne skole “Milan Petrović”, iako je vezan za kolica pošto samostalno ne hoda, ne stoji, ne sedi, ne govori, Dimitrije je mentalno zdrav tako da sve može razume i sa porodicom komunicira svojim pogledom
Sada mu je potrebna novčana pomoć da bi mogao da ode na operaciju kičme u Tursku kao i četvrtu operaciju tetiva u Rusiju, kao i nabavka savremene ortopedske šetalice pomoću koje bi mali Dimitrije pravio svoje samostalne korake.
Do sada su porodicu Matić u njhovoj borbi za malog Dimitrija podržali: Kurir, Blica, Alo, Informer, Telegraf, Večernje novosti, B92, Pink, Studio B, Dnevnik, Rtv, Espreso, Srbija Danas, 021, Nadlanu, NS Uživo i Kanal 9.

Kako pomoći ?

Dimitriju možete pomoći na sledeće načine:

Slanjem poruke 440 na broj 3030
Uplatom na racun: Dinarski: 160-492885-89
Devizni: 00-540-0002500.6 IBAN: RS35160005400002500660
Preko servisa E-doniraj na OVOM LINKU
Unapred zahvalna Porodica Matić
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments