Foto: Vremeplov

Vremeplov je Festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi. Budite deo prvog Festivala Vremeplov koji će se održati 14. septembra u Novom Sadu.

Inovativni, interaktivni, hipnotički projekat Vremeplov uključuje građane u Festival koji je baziran na spoju različitih stilova, medija i umetničkih formi: sinemagraf, fotografija, video, crtani film, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda, muzika…

Program Vremeplova će činiti izložba sinemagrafa Novog Sada na velikim ekranima ili projektorima , QR kodovi postavljeni po Novom Sadu, prikazivanje edukativnih JupiJE kratkih video formi o Novom Sadu, snimanje građana ispred specijalnog platna (Chroma key) kako bi postali deo oživljenih starih fotografija, učenje zabavnih i zaboravljenih igara za decu: lastiš, između dve vatre, kolariću paniću idr. maskenbal uz novosadsku muziku od dvadesetih do devedesetih godina prošlog veka, vintidž bazar…

Tokom godine Vremeplov će živeti na internetu https://vremeplov.in.rs

KONKURS za VREMEPLOV – festival animiranih sećanja

“Dragi građani, pozivamo vas da učestvujte u konkursu i pošaljete nam fotografije, a mi ćemo da ih oživimo za vas! Da, dobro ste čuli, vaše fotografije će oživeti, a i vi se možete naći u njima i prošetati kroz prošlo vreme kao i kroz taj zabeleženi momenat koji čuvate u vašim porodičnim albumima. Vaša fotografija će oživeti i postati puno više od vaše lične arhive, postaće deo digitalne kolekcije dostupne svima i sačuvane od zaborava. Pomozite nam u očuvanju tradicije i kulture Novog Sada čiji ste i vi deo i ne propustite priliku da sačuvate sećanja”, poručuju organizatori.

Spremite i stare predmete koje su voleli vaše bake i deke pošto ćete imati priliku da ih pokažete ili čak i prodate na vintidž berzi tokom Vremeplova.

Vintidž bazar će biti postavljen i online na sajtu do kraja godine.

Konkurs je otvoren 22. maja i trajaće do 1. avgusta.​

Tema konkursa je Novi Sad, Trg Slobode.

Ovogodišnja tema Vremeplova je Trg slobode ali ukoliko nemate fotografije vezane za ovu lokaciju, možete da pošaljete druge fotografije vezane za Novi Sad koje će biti razmatrane za neka naredna Festivalska izdanja.

Prijavljivanje se vrši putem online prijava koje možete popuniti na sajtu https://vremeplov.in.rs/prijava-za-konkurs-vremeplov/  potpuno je besplatno, odnosno nemate nikakve troškove prema Organizatoru.

Ako nemate mogućnosti da elektronski pošaljete skeniranu fotografiju, možete to da učinite putem emaila: [email protected] ili putem facebooka.

Osnivačica i autorka nezavisnog projekta, festivala i portala Vremeplov je Ivana Sremčević Matijević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments