Bulgari napravio NAJTANJI SAT na svetu, koštaće blizu dva miliona dolara (VIDEO)

Foto: Screenshot/Youtube/Richard Mille)
Švajcarski brend luksuznih sportskih satova, Rišar Mil (Richard Mille), je napravio najtanji sat na svetu. Sa samo 1,75 milimetara od brojčanika do zadnje strane kućišta, RM UP-01 Ferrari je za 0,05 milimetara tanji od prethodnog rekordera, Bulgarijevog Octo Finissimo Ultra.
Samo nekoliko meseci nakon što je Bulgari (Bvlgari) osvojio titulu sa Octo Finissimo Ultra od 1,8 milimetara debljine, Rišar Mile postavlja novi rekord zahvaljujući 0,05 milimetara tanjem satu.
RM UP-01 Ferrari sa ukupnom debljinom od 1,75 milimetara, napravljen od titanijuma pete klase, još jedan je u nizu ultra tankih, ultra laganih satova koji nastavlja tradiciju Rišara Milea u pomeranju granica mehaničkog merenja vremena.
Kako navode dizajneri, RM UP-01 Ferrari ima tradicionalnu strukturu kućišta u kojoj je smešten kompletan mehanizam. Uprkos rekordnim dimenzijama, sat ima respektabilnu rezervu snage od 45 sati rada.
Podešavanjem i namotavanjem sata upravljaja se sa dve integrisane krunice u stilu kasete, jedna za izbor funkcije, izložena na brojčaniku, dok dva safira – debljine samo 0,2 milimetra – prekrivaju indikator vremena i regulacioni mehanizam, obezbeđujući da sat bude vodootporan i na dubini od 10 metara.
Sat ima svoj namenski sajt sa više informacija, a biće proizvedena ograničena serija od 150 komada. Kada se bude pojavio, koštaće 1,888 mil USD, prenosi RTS.
Ograničen na 150 komada, RM UP-01 Ferrari će koštati 1,888 mil USD kada stigne, ali švajcarski proizvođač luksuznih satova zna da njegovi kupci ne strahuju od igranja sa svojim milionima.
Da li će se i ambasador ovog brenda, Rafael Nadal, pojaviti na terenu sa ovim satom i proveriti njegovu otpornost na udarce, ostaje da se vidi.

Ekapija

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti