Foto: casatravel.rs

Turistička agencija “Casa travel” svojom ponudom se izdvaja od standardnih aranžmana i nudi potpuno drugačiji pristup mnogobrojnim turističkih destinacija kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu.

Reč je o agenciji sa sedištem u Novom Sadu koja posluje već dugi niz godina, može da se pohvali bogatim poslovnim iskustvom i velikim brojem zadovoljnih klijenata. Od samog početka odlikuje ih nekomercijalna ponuda putovanja. Prva se izdvojila Alpska avantura, čuvenim panoramskim vozom Bernina expres, tu su i putovanja za Portugaliju i severnu obalu Španije, kao i mnoge druge. Za sada ove ture miruju i čekaju svoje vreme, ali u njihovoj trenutnoj ponudi možete pronaći različite predloge za letovanje, zimovanje, a ukoliko vam svakodnevne obaveze i užurbani način života ne dozvoljavaju duži odmor jednodnevni izleti su pravo rešenje za vas.

Verovatno ste se pitali šta to izdvaja ovu agenciju u moru drugih, to je potpuno nova dimenzija koju ćete osetiti ukoliko organizaciju vaše avanture prepustite njima. Trenutna epidemiološka situacija nas je sve okrenula lepotama naše zemlje. Dobra vest je da putovanja za vikend ne iziskuju mnogo novca, pa vikend na zanimljiv način možete provesti u Srbiji i regionu.

Na vama je da izaberete nešto što do sada niste posetili, i krenete u novu avanturu.

Za vas smo izdvojili pet mesta za kratak odmor:

Najveća atrakcija sela Dojkinci je svakako vodopad Tupavica. Ovo je jedan od najlepših vodopada u Srbiji. Vodopad Tupavica visok je 25 m i nalazi se na 1050 m.n.v. Tokom šetnje pratiće vas korito Dojkinačke reke. Obilazak Slavinjskog grla, ili kako ga meštani susednog sela Rosomač zovu, Rosomački lonci. Ovo je uzak kanjon neverovatnog oblika i lepote, pravo malo čudo prirode. Put se nastavlja do sela Temska. Malo selo okruženo netaknutom prirodom a danas poznato po eko turizmu. Od sela se odvaja putem koji vodi ka Manastiru Temska iz XIV veka, posvećen Sv Đorđu. Obilazak malog manastirskog kompleksa. Nastavite avanturu do Bigar vodopada. Vodopad Bigar se nalazi na potoku Bukovski do, nekoliko kilometara južno od naselja Kalne. Visok je 35 metara i predstavlja još jedno prelepo delo prirode na Staroj planini. Nakon obilaska vodopada sledi Babin Zub gde ćete imati priluku da provedete ostatak dana. Obilazak vidikovca, šetnja i pauza za odmor, kaficu, ručak i uživanje u nestvarnom pogledu.

Rajačke pimnice su jedinstven kompleks vinskih podruma nastao polovinom 18 veka, nalaze se 24 km od Negotina na bregu Belo Brdo kod sela Rajac. U periodu nastanka bilo je 365 podruma koji su građeni od tesanog kamena a ukopavani dva metra u zemlji da bi temperatura bila ujednačena tokom cele godine. U ovom kamenom kradu Rajačkih pimnica oduvek su se proizvodila kvalitetna vina, od kojih je najpoznaje crna tamjanika. Put se nastavlja kroz Đerdapsku klisuru, najlešu probojnicu Dunava u Evropi. Najlepsi deo Đerdapske klisure je u delu Nacionalnog parka Đerdap. Na dužini od 100km smenjuju se četiri klisure i tri kotline, Golubačka klisura, Ljupkovska kotlina, klisura Gospođin vir, Donjomilanovačka kotlina, klisure Mali i Veliki kazan, Oršavska kotlina i na kraju Sipska klisura, u čijem delu se Đerdapska klisura još naziva i Gvozdena vrata. Đerdapska klisura na delu od Golupca do Gvozdene kapije predstavljena je velikim brojem prirodnih atrakcija, bogatom istorijom i kao takva predstaljaju izuzetnu turističku destinaciju.

Kanjon reke Uvca, smešten je izmedju planina Javor i Zlatar i jedno je od najlepšis mesta u Srbiji. Poznat je po svojim neverovatnim uklještenim meandrima koji predstavljaju fantastično delo prirode i jedinstveno ovakve vrste u Evropi i Srbiji. Kanjon Uvca poznato je i po Carstvu Beloglavog Supa koji se ovde, u kanjonu Uvca na Zlataru gnezdi. Ovi lešinari impozantne veličine, danas su zaštićena vrsta i mogu se videti kako obleću kanjonom. Pećinski sistem Uvca, fantastična priroda, manastir Mileševa i vodopad Sopotnice su samo deo turističke ponude ovog specijalnog i zaštićenog prirodnog rezervata Zlatara.

Rtanj je planina smeštena u opštini Boljevac. Ova misteriozna i čudotvorna planina privlači pažnju sve većeg broja posetilaca. Rtanj je prirodni fenomen Karpatskog krasa sa specifičnim biljnim svetom i velikim brojem izvora i podzemnih kanala. Njen najviši vrh Šiljak nalazi se na 1560 m.n.v i danas predstavlja veliki izazov za osvajanjem jer se vrha Rtnja pruža neverovatan pogled. Po čuvenom geografu Jovanu Cvijiću planina Rtanj je jedna od najlepših planina u Srbiji.

Ukoliko ste već posetili ove destinacije ili želite nešto egzotičnije pravi izbor za vas je Turska. Zemlja koja se poslednjih godina vraća na poziciju jedne od najpoželjnijih turističkih centara u svetu. Mediteranska zemlja bogate istorije i kulture, brojnih znamenitosti, prirodnih lepota i dobre hrane.

Istanbul grad koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, Istok sa Zapadom, “carski” grad u kome su svoj pečat ostavile različite kulture i religije, pomešane u tako savršenom skladu kao nigde drugde. Ovo je bilo sedište cara Konstantina Velikog koji je “ozvaničio” hrišćanstvo i mesto gde su “stolovali” brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom… Istanbul je danas grad koji  opčinjava neodoljivim šarmom. Ovaj grad je mnogo više od Svete Sofije, Plave džamije, Kapali čaršije, palate Topkapi… Bosfor i azijski deo grada (lepa predgrađa Istanbula sa starim vilama i ribarskim mestima nadomak Crnog mora), mostovi na Bosforu, Beglerbeg palata, šetalište Uškudar sa Kizil kulom, kao i mnogo toga drugog…Putovanja u Istanbul su jedno sasvim poseno iskustvo.

Na sajtu turističke agencije “Casa travel” možete pronaći više informacija o planu putovanja, tačnim datumima polaska i cenama aranžmana.

Promo tekst

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments