Svi stanovnici ulice Marka Peričina Kamenjara na Čeneju dobiće kanalizaciju do početka leta, saznaje NS uživo. Septičke jame biće zamenjena savremenom kanalizacionom mrežom dugom 300 metara na koju će se priključiti sve kuće. Izgradnja kanalizacije finansira se iz budžeta grada Novog Sada sa 3.550.494  dinara.

– Za nas na Čeneju ovo je vrlo važna investicija, na više načina. Pored direktnog unapređenja kvaliteta života svakog od nas, ova investicija je važna i sa ekološkog aspekta. Mi Čenejci, ponikli smo i okruženi oranicama i svesni smo važnosti zaštite životne sredine – rekla je predsednica Mesne zajednice Čenej Olja Stameski.

Kako NS uživo saznaje u pitanju je nastavak gradnje kanalizacione mreže za celo naselje, duge 13 kilometara koju je u leto 2019. godine najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Podsećamo da je Vučević tada kazao da je kanalizacija pitanje koje na Čeneju decenijama nije rešavano.

“Novi Sad će biti ubedljivo najveći lideri u Srbiji po pokrivenosti kanalizacinom mrežom i bićmo u rangu sa gradovima srednje Evrope i moći ćemo da se takmičimo sa Ljubljanom i Slovenijom”

– Novi Sad će za dve, tri godine, biti lider po pokrivenosti kanalizacionom mrežom. Kad završimo Rumenku, krenemo Kisač i Čenej, projektujemo Popovicu i druge delove Petrovaradina, podno Fruške gore, mi ćemo biti ubedljivo najveći lideri u Srbiji po pokrivenosti kanalizacinom mrežom i bićmo u rangu sa gradovima srednje Evrope i moći ćemo da se takmičimo sa Ljubljanom i Slovenijom, ako to uradimo u naredne dve, tri godine – rekao je svojevremeno Vučević Čenejcima, nakon obilaska završetka radova na asfaltiranju Ratarske ulice, duge 600 metara, u šta je uloženo 50 miliona iz budžeta grada.

Stanovnik ulice Marka Peričina Gordana Kovačević kaže da je prethodnih nekoliko godina u Čeneju o trošku grada izgrađeno više od kilimetar novih ulica, a postavljeno je više od 50 stubova ulične rasvete u naselju.

– Grad je uložio više od 100 miliona u poslednjih 4,5 godine. Kad završe izgradnju cele trase kanalizacije, Čenej će biti prava evropska mesna zajednica – ističe Kovačevićeva.

Autor: Nikola Bilić

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milutin
04/02/2021 10:09

Pazite na sekačicu. Nama je nestala jedna prošle godine kad smo okupirali Klisu. OIR Branko se izvukao.

prodajem sekačicu
06/02/2021 12:03
Reply to  Milutin

Hvala na sekačici, odlično radi. Ove godine ponesi vibro ploču. Pozdrav

Čeda
06/02/2021 08:35

Kako lupetaju! Pa Čenej da bi dobio kanalizaciju, potreban je prečistač, par crpnih stanica i 13km mreže… Što košta par stotina miliona. I grad ni blizu nije uložio 100 miliona za kanalizaciju na Čeneju. Kada bi krenuli radovi sledeće godine (pošto ove nije u planu) građana Čeneja bi, u najboljem slučaju, se priključivali na mrežu za nekih 4 – 5 godina…
Ali bitno je da je matora Olja dala optimističnu izjavu za novine, i da su se gradski oci lažno izreklamirali!
Daleko je Evropa…

Dex
07/02/2021 14:03

Pa adice na 4 km.od.cemtra nema kanalizaciju. O.cemu.ovi pricaju