Centar za omladinski rad (CZOR), organizacija za mlade iz Novog Sada, u periodu od 9. do 11. oktobra 2020. organizuje besplatan trening medijske pismenosti pod nazivom “Ko pita, ne skita”.

Tokom treninga naučićeš da:

  • sam/a prepoznaš koje vesti su lažne a koje ne
  • primeniš zanimljive onlajn alate za analizu lažnih fotografija
  • kreiraš medijske sadržaje za društvene mreže
  • postavljaš pitanja koja će ti pomoći da dobiješ prave odgovore
  • praviš onlajn kviz o medijskoj pismenosti

Zašto je to za tebe važno? Zato što je danas informacija najvrednije sredstvo, živiš u medijskom okruženju 24/7. Tvoj mozak dnevno obradi 34 gigabajta (uglavnom nepotrebnih) informacija. Treba sam da donosiš odluke o svojoj budućnosti na osnovu tačnih informacija, pomažeš širenju tolerancije zato što si i ti medij.

Trening je namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina koji žive na teritoriji Grada Novog Sada i održaće se u Digitalnom omladinskom centru, Vojvode Putnika 1. Za učešće je neophodno popuniti onlajn formular za prijavu. Moguće je prijaviti se do 7. oktobra, do 23:59h.

Trening će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera koje su na snazi. Za sve učesnike obezbeđen je ručak i osveženje za sva tri dana treninga, a učesnici koji budu prisustvovali celokupnom treningu dobiće i potvrdu o učešću.

Trening se sprovodi kao deo projekta pod nazivom “Fun Park – The fun starts here“, podržanog od strane OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad i pokreta IOGT-NTO.

Za sva pitanja možete se obratiti koordinatorki projekta, Dajni Marinković na broj telefona 064/657-82-86 ili putem mejla [email protected].

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments