Foto: Čepom do osmeha

Udruženje “Čepom do osmeha” će u četvrtak, 20. decembra, uručiti pomagalo Lazaru Marijanoviću, dečaku iz Novog Sada.

Mesto uručenja je SOŠO “Milan Petrović” u Novom Sadu, na adresi Braće Ribnikara 32, sa početkom u 10 časova.

Lazar Marijanović boluje od cerebralne paralize i pomagalo za koje je konkurisao jesu laka aktivna kolica za samostalnu upotrebu.

Uz volontere “Čepom do osmeha”, Lazarevu učiteljicu, porodicu i prijatelje, uručenju će prisustvovati i četiri igrača Odbojkaškog kluba Vojvodine, koji će zajedno sa njima uručiti ovo pomagalo.

Kako se bliži kraj godine Udruženje “Čepom do osmeha” pravi malu retrospektivu.

Ove godine su bili veoma vredni, putovali do Sjenice da uruče pomagalo, družili se na Zlataru, otvorili prvo kombinovano igralište za decu sa i bez smetnji u razvoju, uručili pomagalo Tamari iz Vrnjačke Banje, organizovali prvi sajam humanosti pod nazivom “Grad humanosti”.

Uručili su pomagalo maloj Petri iz Beograda, sproveli uspešne projekte podržane od Gradskih uprava grada Novog sada, posetili pet Gradskih, sklapali mozaik u Negotinu, posetili Bjamok, Bačku Palanku i mnoge druge gradove.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Andrea
18/12/2018 19:59

Ponosna sam i ja na organizaciju “Cepom do osmeha” i sakupljam cepove. Samo napred. Lepo i humano je nekom pomoci. Mnogo putujem i gde god se zadesim cepove od flasa vode ostavjam u rucni prtljag i svaki put se nasmesim cekajuci da me na pregledu prtljaga pitaju sta to nosim ali cepove ocigledno rentgen ne registruje. I jos jedan detalj: u jednom mestu u Grckoj na vratima mesare videla sam okacenu veliku plasticnu kesu sa cepovima. Kad sam upitala cemu ti cepovi odgovorili su mi da su im ideju za humanu akciju dali turisti iz Novog Sada i da su… Učitaj još »