Čestitke pokrajinskih zvaničnika povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru

       

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vrenicima koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime čestitam vam predstojeći veliki praznik, sa željom da ga provedete u radosti i dobrom zdravlju. Danas, više nego ikada, potrebni su nam tolerancija, solidarnost, međusobno uvažavanje i ljubav, kako bismo prevazišli i izdržali sva iskušenja u teškim vremenima. Neka nam uskršnji praznici”, kao simbol pobede života donesu blagostanje i dobro zdravlje, navodi se u čestitki predsednika Mirovića.

Čestitkama se pridružila u ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, resorni sekretar Dragana Milošević uputila je srdačnu čestitku svim građanima, koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

“S obzirom na novonastalu situaciju sa pandemijom kovida -19 i veliku brigu da očuvamo zdravlje svih nas i naših najbližih, ovaj najveći hrišćanski praznik jeste upravo vreme da tokom narednih dana usmerimo naše misli na mir, ljubav i slogu među ljudima. Neka zavlada spokoj u dušama, a u porodicama radost. Jer, samo osnaženi verom i nadom u bolje sutra možemo u ovome da istrajemo”, navela je resorni sekretar Dragana Milošević.

Neka radost povodom Hristovog uskrsnuća bude putokaz i ohrabrenje za sve vernike i ljude dobre volje da istrajemo u ovom vremenu pandemije u zajedništvu, opraštanju, uzajamnom poštovanju i neizmernom zalaganju na dobrobit svih ljudi.

Uskršnja čestitka predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor uputio je danas uskršnju čestitku svim građanima i sveštenstvu koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

“Dočekujemo uskršnje praznike u vremenu prepunom izazova, svesniji nego ikada da jedni druge moramo čuvati, činiti dobro, međusobno se pomagati, poštovati i štititi. Neka nam radost koju Uskrs nosi podari snagu, neka nas ispuni ljubavlju da iz ovih teških vremena izađemo još složniji i jači, neka svima donese zdravlje i ozdravljenje. Ostanite kod kuće za vreme Uskrsa, svesni da u ovom momentu tako najviše pomažete sebi i drugima. Srećan Uskrs”!

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: