Na novosadskom Trgu sinoć, 29. decembra završen je četvrti po redu “Novosadski Winter Fest“ uz sjajne interpretacije Novosadskog damskog hora, vokalne grupe “Muziku srca” i benda “Do Re Mi”.

Kao i prethodne tri godine, svakog dana nastupali su horovi dece i odraslih, koji su pevali božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”. Nastupom hora Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva, dobili smo i 12. jezik na kom se pevalo na Raspevanoj jelci. Do sada, članovi hora pevali su na: srpskom, engleskom, mađarskom, nemačkom, hrvatskom, rusinskom, slovačkom, ruskom, ladino, hebrejskom i slovenačkom jeziku.

Organizovani su nastupi bendova na muzičkoj bini, posetioci su uživali u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica”, a bili su dostupni i suveniri, novogodišnji ukrasi i prirodne jelke sa busenom.

Ono na šta smo posebno ponosni je da je Internet portal “European Best Destinations”, koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom, svrstao  “Novosadski Winter Fest” među najbolje božićne markete na Starom kontinentu, i to nakon samo tri godine postojanja. Glasanje je završeno 10. decembra, a “Novosadski Winter Fest” ušao je u top 10.

Održane su razne aktivnosti na različitim lokacijama širom grada: predavanje o tome kako su se slavili Božić i Nova godina u starom Novom Sadu, pre Drugog svetskog rata; Božićni koncert u Muzeju Vojvodine, vođenje ture kroz kolekciju Galerije Matice srpske sa posebnim osvrtom na motive praznovanja i slavlja; Božićni filmski marathon; tematska tura “Novosadske crkve i hramovi”, Dog Show, Egg & Spoon Race, i mnogi drugi potpuno besplatni sadržaji.

U okviru projekta humanitarnog karaktera pod nazivom “Budi heroj“, a na manifestaciji „Novosadski Winter Fest“, podelili smo novogodišnje paketiće za gluvonemu decu, decu Udruženja atrofičara, decu iz naselja Veliki rit, kao i decu koja boluju od dečje i cerebralne paralize, a sa prijateljima iz NS PARTY TEAM – organizacije najboljih novosadskih DJ-eva, podelili smo 400 paketića mališanima uzrasta od dve do devet godina.

Od prošle godine, u sklopu festivala, na Trgu se nalazi  Hanukija, svećnjak na kojem se tokom jevrejskog praznika Hanuka svaki dan pali po jedna svetljka. Svetlo na Hanukiji zapalili su Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji, i Mirko Štark ispred Jevrejske opštine Novog Sada i hora “Hašira”.

Podsećamo da Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije, od samog početka organizovanja ove manifestacije podržava “Novosadski Winter Fest” kao generalni sponzor Raspevane jelke.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments