Četvrti “Water fest 2018” od srede 4. jula

       

Četvrti festival posvećen očuvanju vodnih resursa “Water fest 2018” biće održan od 4. do 7. jula u prostoru Tribine mladih i Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada.

Kao početna aktivnost ovog festivala u sredu 4. jula, s početkom u 19 časova, u prostoru “Tribine mladih” Kulturnog centra Novog Sada biće organizovana tribina “Kakvu vodu pijemo?”.

Tribina ima za cilj da pruži jasan i nedvosmlislen odgovor na pitanja “Kakvu vodu pijemo u Novom Sadu i Vojvodini?” i “Kako kvalitet vode za piće utiče na naše zdravlje?” kao i da ukaže na značaj očuvanja vodnih resursa i uticaj koji ljudi svojim svakodnevnim aktivnostima vrše na njih.

Na tribini će govoriti: prof. dr Sanja Bijelović, načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, dr Srđan Rončević, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i Dragana Milošević, rukovoditeljka Odeljenja mikrobiologije i biologije Labaratorije JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad. Tribinu će moderirati msc Igor Jezdimirović, predsednik udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine”.

Pored edukativne tribine, tokom tri dana festivala biće organizovan i bogat muzički program u želji da se na interesantan i mladima zanimljiv način ukaže na neophodnost zaštite i očuvanja vode i vodnih resursa.

Na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Novog Sada od 4. do 7. jula nastupiće: Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Zbogom Brus Li, Drum and Zez, Josip A Lisac, Mamurlook, Neke face, Čupavci, Madresi, Groteska, The Bite, Banda drvena, Pobednik gitarijade Vojvodine za 2018. i mnogi drugi.

Festival organizuju udruženja “Odrasti zdravo” i “Inženjeri zaštite životne sredine” i Kulturni centar Novog Sada, a kao partneri učestvuju: Savez ekoloških udruženja “Zelena lista Srbije”, “Ritam zdravlja”, Udruženje zanatlija Novi Sad, Najevropljanin, Petroland, Heineken, Gala voda, Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”, Pravni fakultet za privredu i finansije, JP SPC Vojvodina, FIMEK, CSOnnect program, Regionalni centar za životnu sredinu, Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Ulaz je slobodan!

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments