U okviru preventivnih mera zaštite građana i sprečavanja širenja koronavirusa, koje sprovodi Gradska uprava, novosadska “Ciklonizacija” je još tokom vikenda uvela rad i u trećoj smeni i počela redovnu dezinfekciju svih autobusa JGSP Novi Sad koji su u upotrebi.

Kako navode iz “Ciklonizacije” dezinfekcija će se sprovoditi sve dok za tim bude bilo potrebe.

Takođe, tokom vikenda, pre odluke o zatvaranju škola, “Ciklonizacije” je sprovela dezinfekciju preko 50 osnovnih i srednjih državnih škola. Akciju je izvelo više od 30 obučenih operativaca.

Dezinfekcija se izvodi i u poslovnicama ”Informatike” i drugih javnih preduzeća, prostorima gradskih uprava, kao i zgradama sudova i svim drugim javnim prostorima sa većom frekvencijom građana. Tretmani se izvode dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama, objašnjava Dario Aćimović, PR menadžer “Ciklonizacije”.

Prema njegovim rečima, ovo preduzeće je, prateći epidemiološku situaciju u svetu i Evropi, u pethodnim mesecima obezbedilo dodatne količine preparata za dezinfekciju, a nabavljena je i dovoljna količina zaštitnih odela, maski, rukavica i naočara za sve operativce.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments